Луксозни LED осветителни тела Beghelli LED PANEL RTI
Взривобезопасно LED осветление ACCIAIO ECO ATEX
Промишлено осветително тяло BS100 LED

Инвестицията в добро индустриално осветление означава по-добра работна среда, която пряко влияе върху качеството и производителността на труда. Не е за пренебрегване и факта, че добрите промишлени тела са много по-енергийно ефективни и намаляват в пъти разходите за електрическа енергия. Според статистиката на международната комисия по осветление, разходите за осветление формират между 5 и 15% от общите разходи за електроенергия в развитите индустриални държави и до 36% от общите разходи за електроенергия в развиващите се страни.

Фирма “Логолайт Инженеринг” предлага пълната гама индустриално осветление на фирмите BEGHELLI; LUXIONA; OPPLE (моля, виж каталози). Тъй като имаме богат опит; ние предлагаме компетентна помощ при избора на промишлените осветителни тела. За клиентите закупили осветителни тела от нас; изработваме енергоспестяващи проекти в областта на осветлението.

Промишлено осветление от Логолайт Инженеринг
Индустриално осветление от Логолайт Инженеринг

Индустриалните осветителни тела са специфична група в осветлението, които се отличават съществено, преди всичко поради тяхното предназначение и характерните особености на средата, в която работят. В съвременното производство, където ергономичните и безопасни условия на труд са приоритет, основно внимание се обръща на правилно проектираното и подбрано промишлено осветление. От него зависят пряко както високата производителност и качество на произвежданата продукция, така и безопасността на работниците.

Имате нужда от индустриално осветление?

С предлаганото от Логолайт Инженеринг висококачествено индустриално осветление, Вие получавате отлична осветеност, ниски енергийни разходи и оптимална цена.

Силата на светлинния поток

Основният критерий при избор на подходящи промишлени осветителни тела е силата на светлинния поток, който трябва да съответства на установените европейски норми за осветеност на конкретното производство. Същевременно, тези модели работят при по-тежки условия – високи и ниски температури, повишена влажност, прах, вибрации, агресивни и взривоопасна среди, което обуславя и високата им степен на защита, често IP 65 или IP 66.

Енергоефективност на индустриалното осветление

Вторият важен показател, по който се избира подходящoто индустриално осветление е неговата енергоефективност т.е. получаване на по-голям светлинен поток при по-малка консумация на електроенергия. Често тези осветления работят по 16-24 часа в денонощие и консумацията на енергия влияе пряко върху себестойността на продукцията и общите енергийни разходи. Ето защо, инвестицията във високоефективни промишлени осветителни тела е от съществено значение.

Качество на индустриалното осветление

Последният и много често пренебрегван критерий е качеството на индустриалното осветление. Обикновено клиентите не обръщат достатъчно внимание на този показател, ръководейки се само от по-ниската цена и каталожните характеристики. Но определящо е тези показатели да са реални и да се запазват постоянни във времето. На практика, голям процент от предлаганото на нашия пазар промишлено осветление губи до 30% от светлинния си поток още през първата година. За разлика от тях, при нашите индустриални осветителни тела този показател е 3-5% и то след петата година работа. В допълнение, големите височини на които обикновено се монтира промишленото осветление, силно затрудняват и оскъпяват неговото обслужване, ремонт и подмяна и това компрометира по-ниската първоначална цена.